ΝΕΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από τα τροχαία στη χώρα μας, έχουν πλέον καταστεί ένας εφιάλτης στην καθημερινή μας ζωή. Μόνο το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, είχαμε στη χώρα μας 1500 νεκρούς  και  1700 βαριά τραυματίες.
Οι παράγοντες που εμπλέκονται σε ένα ατύχημα  είναι  το όχημα, η υποδομή του δικτύου, και ο κακός οδηγός. Κακός οδηγός δεν είναι μόνο αυτός που είναι ανεπαρκής για να οδηγήσει με ασφάλεια, αλλά και αυτός που είναι μεν  επιδέξιος, αλλά ψυχικά αδύναμος και ανασφαλής.
Ένας ψυχικά  αδύναμος, πολλές φορές, θα αναζητήσει για να ανακουφίσει  την  ψυχική του ανασφάλεια εξωτερικά σημάδια δύναμης για τον εαυτό του. Που θα τα αναζητήσει αυτά;  Στο χρήμα, σε θέσεις εξουσίας, ακριβά ρούχα, ιδιαίτερες συμπεριφορές, κτλ, αλλά και στο αυτοκίνητο που μπορεί να υποστασιοποιήσει σε ασυνείδητο επίπεδο την δύναμη που του λείπει. Έτσι  θα ταυτιστεί χωρίς να το συνειδητοποιεί με το αυτοκίνητο η την μοτοσικλέτα του, και η δύναμη της μηχανής θα γίνει η δικιά του δύναμη. Δύσκολα θα ανεχτεί  ένα άλλο όχημα να προσπεράσει  το δικό του, γιατί θα ξανανιώσει την αδυναμία του. Ο νοσηρός ασυνείδητος ανταγωνισμός εγκαθίσταται, και μια υπόκωφη λύσσα κυριαρχεί.
Μανιακά προσπεράσματα, υπερβολική ταχύτητα, άτυπες κόντρες, μη διευκόλυνση των άλλων οδηγών, υπερβολική ευθιξία στις προτεραιότητες που του ανήκουν, κτλ, είναι  χαρακτηριστικά.
Είναι σίγουρο ότι ο αριθμός των ατυχημάτων από τα τροχαία θα έπεφτε στα μισά, αν  μπορούσαμε να καταργήσουμε την αδυναμία  από τους χιλιάδες οδηγούς που την αναπληρώνουν με το αυτοκίνητο τους.
 • Αναπηρία δεν είναι να είσαι τυφλός. Αναπηρία είναι να μην μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις.
  Μαθητής λυκείου με προβλήματα όρασης, βραβευμένος από την Μαθηματική Εταιρεία για την διάκριση του σε πανελλήνιο διαγωνισμό.
 • Ημερολόγιο

  Ιούνιος 2024
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930