ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Όλοι έχουμε φύλλο αρσενικό ή θηλυκό  και φυσικά σεξουαλικότητα. Και όμως,  για μερικά άτομα η σεξουαλικότητα παραμένει ένα μυστήριο, μία απρόσιτη κορυφη, η ακόμα και κάτι απαγορευμένο.
Η σεξουαλικότητα είναι ο καθρέφτης του ψυχισμού. Απαιτεί περισσότερο από οποιαδήποτε λειτουργία απελευθέρωση από το φόβο και αποδέσμευση από τις ψυχικές μας αγκυλώσεις. Οι δυσκολίες, οι ιδιαιτερότητες, η ανικανότητα ή μια σεξουαλική διαστροφή, είναι πάντα το σύμπτωμα ενός ψυχικού προβλήματος.
Τι αναζητούν πολλά άτομα στη σεξουαλικότητα; η σε ότι ονομάζουν έτσι; Εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες περικλείονται μέσα σε αποπνιχτικές συνήθειες. Οι δυνατότητες να δημιουργήσουν την ομορφιά κοιμούνται. Τι επιχειρούν  τότε αυτά  τα άτομα; Να φύγουν από τον εαυτό τους, πριν απ όλα. Θα δοκιμάσουν λοιπόν να βρουν μια φευγαλέα ευτυχία, ρωμαλέα αισθήματα και απευθύνονται φυσικά στη σεξουαλικότητα. Δεν υπάρχει  βέβαια  καμιά αγάπη σε όλα αυτά, μα η επιθυμία να ξεχάσουν τον εαυτό τους. Έχουν σεξουαλικές σχέσεις  όπως άλλοι πίνουν οινόπνευμα η παίρνουν ναρκωτικά.
Η σεξουαλικότητα είναι ένας τομέας όπου είναι αδύνατο να κάνει ζαβολιές κανείς. Ειδικά ο άντρας. Ο άντρας άλλωστε  σκοντάφτει πάνω σ έναν ανελέητο νόμο: είναι ικανός …η ανίκανος. Δεν υπάρχουν ημίμετρα.
Ενώ η  γυναίκα είναι διαφορετική. Έχει περιθώρια υποκρισίας. Ορισμένες γυναίκες κρύβουν την μη ικανοποίηση τους, ή μάλλον παίζουν επιδέξια την κωμωδία, … καμιά φορά σε όλη τους τη ζωή. Τόσο επιδέξια μερικές φορές που ο άντρας δεν βλέπει παρά μόνο φωτιά. Αυτές οι γυναικείες στάσεις έχουν σαν αιτία τις περισσότερες φορές την αναφροδισία. Η αναφροδισία της γυναίκας δείχνει  δυσκολίες  της προσωπικότητας. Συνήθως βρίσκουμε προσηλώσεις σε καταστάσεις της παιδικής ηλικίας, ένα ασυνείδητο  ψυχικό γάντζωμα στους γονείς. Ένα μεγάλο μέρος απ αυτές τις γυναίκες είναι υπερβολικά μαχητικές (άλλωστε και η εποχή βοηθά σε κάτι τέτοιο) με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να θεωρούν ότι η σεξουαλικότητα είναι ένα είδος ανταγωνισμού, στον οποίο υπάρχει ένας κυρίαρχος και μια κυριαρχούμενη. Φυσικά υπάρχουν πολυάριθμες τοποθετήσεις, όπως άλλωστε ξεχωριστή είναι και η κάθε περίπτωση.
Η ψυχανάλυση υποστηρίζει ότι μια σεξουαλικότητα  καλά νοημένη, είτε στον άνδρα είτε στην γυναίκα, είναι απλή, γιατί προέρχεται από ένα άτομο ικανοποιημένο και καθαρμένο από τα εσωτερικά του προβλήματα.
 • Αναπηρία δεν είναι να είσαι τυφλός. Αναπηρία είναι να μην μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις.
  Μαθητής λυκείου με προβλήματα όρασης, βραβευμένος από την Μαθηματική Εταιρεία για την διάκριση του σε πανελλήνιο διαγωνισμό.
 • Ημερολόγιο

  Ιούνιος 2024
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930